• TEKDER KONFERANSA DAVET: Savunma Sanayisinde Millileşme

"Teknik Söyleşiler" buluşmamızda bu ay Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ ile Milli Savunma Sanayii Politikaları ve Milli Savunma Sanayisinde bugüne kadar katedilen mesafeyi değerlendireceğiz.

Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ Kimdir:

1971 yılında Giresun’da doğdu. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1995’te Boston-Northeastern University’de Makine Mühendisliği alanında tamamlayan TÜFEKÇİ, 2003 yılında Rensselaer Polytechnic Institute’de aynı alanda doktora derecesi aldı.
    Kariyerine ABD’de proje mühendisi olarak başlayan ve çok sayıda projede danışmanlık görevi üstlenen TÜFEKÇİ, 2006-2007 yılları arasında Thales (Fransa) firmasında uydu tasarım uzmanı olarak çalıştı. 2007 yılında TÜRKSAT milli haberleşme uyduları programı direktörlüğü görevini üstlendi. 2009-2011 yılları arasında TÜBİTAK-UZAY’da başuzman araştırmacı unvanıyla, RASAT ve GÖKTÜRK-2 yer gözlem uydusu projelerinde çalıştı.
    2011-2014 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan TÜFEKÇİ, 2014 yılında SSM Uzay Daire Başkanlığı görevine atandı. Bir yıl süreyle uzay ve uydu sistem projeleri ile uydu fırlatma merkezi projelerini yürüten TÜFEKÇİ, Resmi Gazete’nin 23-06-2015 tarih ve 29395 sayısında Milli Savunma Bakanlığı tarafından Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcılığı’na atandı. Evli ve üç çocuk babası Celal Sami TÜFEKÇİ, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.