• PROJEDE İLK ADIM ATILDI
    Yurtdışı Türklere Akraba Topluluklar Başkanlığı ve TEKDER’in (Teknik Elemanlar Derneği) ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Öğrencilerin Mesleki ve Kişisel Gelişim İçin Gönül Köprüleri Projesi” kapsamında MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne “Bilişim ve Mühendislik Atölyesi” teknik gezi düzenledi.

Ankara’da bulunan çeşitli üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde okuyan uluslararası öğrencilere FATİH projesi, EBA projesi, İletişim Müzesi hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken gezide FATİH Projesi kapsamındaki çalışmalar incelendi.

Ardından Sincan OSB'deki bilişim ve elektronik gibi alanlarda faaliyet gösteren KAREL tesislerine geçen öğrenciler aldıkları brifingin ardından fabrikanın üretim tesislerini gezdiler. Üretim süreçleri hakkında uzmanlar tarafından bilgilendiren öğrenciler soru cevap bölümünde sordukları soruları cevaplandırıldı.

Öğrencilerin gittikleri ülkelerde ülkemiz ile bağlarının güçlendirmesini amaçlayan proje bir yıl boyunca devam edip ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere çeşitli sektörler ile buluşturmayı amaçlıyor.

...