• Ekonomi Akademisi: Vergilendirme Sistemi

Prof.Dr. Sabri TEKİR ile yapacağımız “Vergilendirme Sistemi” konulu söyleşimize davetlisiniz.

Katılımızı bekleriz.

Tarih:    05.04.2018 Perşembe Saat 19:00

Yer:        Tekder Genel Merkezi (Harita için tıklayınız. )

Prof.Dr. Sabri TEKİR Kimdir

Prof. Dr. Sabri TEKİR, Ege Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü ile Londra Üniversitesi Politik Ekonomi Bölümünü bitirdi. Profesör Tekir Ege Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yapmış olduğu doktora çalışmasını 1978 yılında, Ekonomi alanındaki yüksek lisansını 1976 yılında ve Ekonomi alanındaki lisans eğitimini iste 1973 yılında tamamlamıştır.

ABD’de George Mason Üniversitesi Kamu Tercihi Araştırma Enstitüsü’nde konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Kazakistan’da Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi öğretim üyeliği ve Rektör danışmanlığı, KKTC Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim üyeliği ve Dekanlığı, İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanlığı, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Tiflis Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (International Black Sea University) Kurucu Rektörlüğü görevlerinde bulundu.

54. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Bu dönemde, TBMM Plan Bütçe Komisyon üyeliği, Dışişleri Komisyonu üyeliği ve sözcülüğü, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu üyeliği, AGİT Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu üyeliği görevlerinde bulundu.

Yayınlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.