• Enerjinin Ekonomik ve Politik Boyutlarının Değerlendirilmesi

Prof. Dr. Sencer İMER hocamız ile yapacağımız “İthalat- İhracat temelinde enerjinin ekonomik ve politik boyutlarının değerlendirilmesi” konulu söyleşimize davetlisiniz.

Tarih:    08.03.2018 Perşembe Saat 19:00

Yer:        Tekder Genel Merkezi

Prof. Dr. Sencer İMER kimdir:

1942 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta tahsilini Ankara'da tamamladı. 1960'da devlet burslusu olarak Almanya'ya gönderildi. Berlin Teknik Üniversitesinden 1968 yılında Metalurji yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1973'de Berlin Teknik Üniversitesinde Metalurji alanında doktorasını verdi. 1973-1982 yılları arasında Berlin Teknik Üniversitesinde bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliği yaptı. 1982-1992 yılları arasında BM uzmanı olarak DPT de müşavirlik ve çeşitli bakanlara danışmanlık yaptı. Erdemir, Asil-Çelik ve Türkiye Demir Çelik İşletmeleri (TDÇİ) Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde, 1989-1992 yıllarında TDÇİ genel müdürlüğü görevinde bulundu. 1992'den beri AÜ Fen Fakültesinde öğretim üyeliği yapıyor. Ayrıca Hacettepe ve TOBB üniversitelerinin uluslararası ilişkiler bölümlerinde Türkiye Ekonomisi ve karşılaştırmalı ekonomi dersleri vermektedir. Halen Anka Enstitüsünde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

Mebusevleri Mah. Dögol Cad. No:49/7 Çankaya/Ankara